Skådespelare som startat rockband

Publikhav på festivalAntalet skådespelare som startat rockband är stort. Kanske beror det på att skådespelare har en otroligt kreativ ådra som de vill och behöver ge utlopp för samtidigt som många är väldigt musikaliska. Vad det än beror på är det som sagt många skådespelare som kombinerar sitt skådespeleri med en musikalisk karriär. En av dessa är den fantastiska amerikanska skådespelerskan Juliette Lewis. Hennes rollprestationer i filmer som Natural Born Killers, Cape Fear och What´s Eating Gilbert Grape är enastående. Förutom skådespeleriet var hon mellan 2003 och 2009 frontfigur i bandet Juliette and the Licks och därefter Kings of Chaos.

Även om kanske inte just Juliette Lewis och Kings of Chaos kommer att gästa Sveriges festivalsommar finns det ändå mycket att se fram emot. på https://www.shopello.se/ finns allt du behöver inför sommarens festivaler så att du är rätt klädd och har de tillbehör du behöver för att klara alla festivaler och vädret som medföljer. Ibland är det sol och sommarkläder som gäller, men det kan också bli regn och snålblåst och då är det bra att vara förberedd. Ett tåligt tält, bra sovsäckar och passande kläder är ett måste för en inbiten festivalbesökare.

Man som spelar elgitarrEn annan känd skådis som kombinerar skådespeleriet med musik är Ryan Gosling. Han är medlem i ett indierockband som även har spelat in en skiva. Scarlett Johansson är ett annat namn vi alla förknippar med skådespeleri. Denna talangfulla kvinna har även släppt ett album med covers på Tom Waitts låtar och hon sjunger även ett av ljudspåren till filmen He´s Not Just That Into You.

Svenska skådisar med musikkarriärer

Malin Åkerman är ju en relativt ny stjärna på skådespelarhimlen. Förutom sina många framgångar där har hon även haft en musikkarriär. Hon var sångare i bandet The Petalstones som släppte sitt första album 2005. En annan svensk skådespelare med framgångsrik musikkarriär som man inte får glömma i sammanhanget var förstås Rikard Wolff som tyvärr gick bort 2017. Hans tolkningar av Edith Piafs musik kommer att leva länge i musikälskares minne och Pojken på Månen som släpptes 2010 håller än idag.

Förutom dessa två svenska artister skall man även veta att Peter Stormare har en musikalisk karriär vid sidan av sin framgångsrika skådespelarkarriär. Han är medlem i bandet Blonde From Fargo och utöver det har han även sitt egna skivbolag som heter StormVox. Stormare släppte sitt första album med namnet Dallerpölsa och småfåglar 2002.

En annan superkänd skådespelare med framgångsrik musikkarriär är Johnny Depp. Han är medlem i gruppen Hollywood Vampires som bland annat spelade på Gröna Lund 2016. Övriga medlemmar i bandet är den legendariska rockstjärnan Alice Cooper och Aerosmiths gitarrist Joe Perry. Under supergruppens pågående turné i Ryssland har en del bilder publicerats som ifrågasätter Depps hälsa. En bild från Johnny Depps europaturné oroar fansen särskilt. Här ses en bild på en avmagrad Johnny Depp utan hår och med keps på huvudet. Depp har dock nyligen avslutat inspelningen av City of Lies som handlar om morden på Notorious BIG och Tupac Shakur och detta sägs vara förklaringen till Depps sjukliga utseende.

Leave a Comment

mts_howto