Rockigt mode som står sig

Rockmodet har ändrats mycket genom åren, och vad som egentligen är rockmode kanske skiljer sig åt för många. Tittar man historiskt sett från rockkungen Elvis stil till 80-talets rockmode och fram till det som finns idag, så har det hänt en del. Det finns dock en del klädesplagg som verkar stå sig som ett rockigare mode, och som gör det lättare för dig att hitta en rockigare garderob.

Skinn, jeans, nitar och mörka färger samt kläder med tryck med bland annat rockgrupper har troligen förknippats med rock för många. Precis som för allt mode och alla klädstilar, kommer det nya trender och förfiningar som gör det enkelt att förnya din garderob. Men är du ute efter en stil som går mer åt det rockiga modet, så finns det även plagg som ser ut att fortsätta hålla sig kvar en lång tid framöver.

Jeans i flera varianter

När du tänker på rockiga byxor går kanske tankarna per automatik till skinnbyxor, och även om de används flitigt inom stilen så finns det fler alternativ som är populära. Ett annat byxplagg som verkar stå sig rent modemässigt inom flera stilar, är jeans som passar både rockstilen och vardagen samtidigt som de är lättmatchade och passar till i princip allt. De gör sig ofta bra i både denimfärgade och svarta modeller, samt modeller som ser slitna ut.

Rockiga överdelar

Denim passar även som överdel i form av en jeansjacka som passar till en rockig stil. För en kortärmad variant finns det jeansvästar som också finns i rockigare modeller. På båda dessa plagg kan det även passa bra att uttrycka din musikstil eller andra värderingar genom att sy fast extra märken eller lappar. En del av dessa plagg kanske inte lämpar sig vid vissa tillfällen, exempelvis på en del arbetsplatser, och då kan det vara bra att komplettera din rockiga basgarderob så du har något för alla tillfällen. Men när det gäller passande jackor till rockstilen, går det inte att utelämna skinnjackan. Populära färger på skinnjackor i rockigare stil är svart, eventuellt rött eller kanske en kombination av de båda. Nu för tiden är det dock många som inte vill använda skinn, framför allt med tanke på djuren, och det finns faktiskt ett stort utbud av både jackor och byxor i skinnimitation att välja mellan. Därför kan du utan problem hitta stilen på ett barmhärtigt sätt. Det finns gott om rockigare t-shirts och långärmade tröjor såväl i vanliga butikskedjor som i mer rocknischade webbutiker. Slutligen finns det ett annat populärt rockigt överdelsplagg som tål att nämnas, nämligen korsetten.

Kängor och stövlar i rockig stil

För många hör svarta kängor och stövlar rockstilen till, men precis som för skinnjackan, så går det att uppnå den rockiga looken utan att använda äkta skinn. Det finns många skor som ser ut som äkta läder men där djur inte behövt ta skada, så det gäller bara att leta lite extra och fråga i butiken för att ta hänsyn till djuren.

Leave a Comment

mts_howto