Rockmode, budgetvarianten

Ibland vill man mer än man har råd med. En rockig stil, kanske till och med hårdrock, är snyggt – men i plånboken skramlar bara några enstaka mynt. Vilken tur då att rockstilen är en av få stilar som verkligen går att skapa trots en mycket begränsad budget. Vad man behöver är lite fantasi och kreativitet, sedan kan man gå igenom sin egen garderob samt besöka en loppis eller second handbutik i närheten.

Håret

Att skaffa rätt frisyr är ganska enkelt, då du inte behöver göra särskilt mycket, men kan ta tid. Den enklaste rockfrisyren är helt enkelt att låta håret växa ut och bli långt. Det kan dock behöva toppas lite då och då, framför allt i början om du går från en kort till en lång frisyr, annars riskerar det att bli olika långt fram och bak. Långt hår är perfekt när man ska headbanga (det blir helt enkelt inte samma sak när man är korthårig). Om det är för varmt med långt hår på sommaren går det enkelt att samla ihop i en tofs i nacken.

Smink

Rocksminkningen är mycket enkel och det är inte mycket du behöver köpa. För det första kan du behöva ett bra puder och en sminkborste för att huden ska se matt och jämn ut, istället för svettblank eller flammig. Egentligen räcker det såhär, men för att förstärka det rockiga kan du också investera i en kajal och måla svart runt ögonen. Är du tjej kan du lägga till en svart mascara om du vill. Enklare än så blir det knappast.

Byxorna

En rockare har skinna, trasiga jeans. Är de inte skinny (för den modellen passar trots allt inte alla), ska de åtminstone vara trasiga. Nu behöver du inte rusa till jeansaffären och lägga dina sista slantar på ett par snordyra jeans med hål på benen, utan det går utmärkt att bara trasa sönder de redan halvtrasiga jeans du har. Skulle du mot förmodan inte äga några sådana är second hand affärerna superbra – där får du för en billig peng ett par jeans du kan sätta saxen i. Du kan också höra sig för i lokala köp-, sälj- och bytesgrupper på Facebook.

På överkroppen

Här finns lite olika alternativ, men oavsett vad du funderar på är svart svaret på din fråga. Om du någonsin tvekar, välj alltid svart. Coola, rockiga tryck är alltid bra, och det gör inget alls om de är lite spruckna eller urtvättade. Ett sista alternativ är en vanlig enfärgad (ja, svart) t-shirt. Till det kan du ha en väst i skinn eller jeanstyg, gärna med påsydda märken. Eftersom ärvda plagg bara förstärker din look (hey, du lever ett tufft liv), gör det inget alls om hittat dem längst in i någons garderob. Att vara en rocker handlar inte om att vara ängslig och lägga tusentals kronor på märkeskläder. Nej, det handlar om att inte följa andra trender, bara rockens.

Leave a Comment

mts_howto