Så fixar du rockabillystilen

 

Rockabilly är en ikonisk stil som omedelbart för tankarna till det amerikanska 1950-talet) . Numera finns rockabilly representerat i många olika länder där rockentusiaster väljer att hylla ursprunget till rock n’roll. För den som vill klä sig som en rockabillystjärna finns det många olika detaljer att hålla reda på. Några aspekter är dock viktigare än andra och tar dig en god bit på vägen mot att få till den fulländade outfiten. Om du vill klä dig som en rockabillystjärna kan det vara klokt att hämta din inspiration från musikhistorien eftersom det är där som de första stapplande stegen mot dagens rock togs.

600px-Rocknroll_singer_amkDen mest karaktäreristiska delen av varje rockabillyutstyrsel lär vara jeansen. Med ett par jeans har du redan nått halva vägen till att klä dig enligt rockabillymodet. De kan antingen vara blåa eller svarta, men färgen är sekundär i sammanhanget. Det viktiga är att de är tillverkade av ett slitstarkt jeansmaterial som gör att de håller för utflykter och bilturer. En stor del av rockabillymodet är nämligen att det ska bäras på dansbanor och i gamla bilar – och det betyder att funktionalitet står högt på agendan för varje rockabillyentusiast.

En annan klassisk rockabillydetalj är läderjackan. Den har fungerat i alla år för både killar och tjejer och den fortsätter att vara populär än idag. Det är dessutom ett av plaggen som har rört sig utanför den omedelbara rockabillykretsen och istället letat sig in i mainstreamsamhället. Läderjackor är numera lätta att beskåda under alla årstider eftersom den är både funktionell och snygg. Tack vare dess täta förknippande med rockabillystilen är en skinnjacka herr eller dam perfekt tillsammans med ett par jeans när du vill klä dig enligt rockabillymode.

Vad gäller klädmärken finns det några att hålla ett extra öga på. Dickies är ett märke som länge har varit extremt populärt bland rockabillyfans. Det började redan 1922 när klädmärket startade för att göra arbetskläder åt arbetare med fysiska yrken. Den estetiken anammades sedan av rockabillystilen som gillade den hårda ytan och slitstarka kvaliteten. Idag finns det dock betydligt fler märken än så som tillverkar lika bra kläder som Dickies och det gör att utbudet för rockabillymode är större än någonsin.

Leave a Comment

mts_howto