Håll rockstilen i vinter

Från ett stilperspektiv kan vintern verka trist för en rocker. Estetiken får ta ett steg tillbaka för värmens och funktionens skull, men visst går det att kombinera dem. I den här guiden får du tips om hur du behåller värmen samtidigt som du håller rockstilen – från topp till tå.

På huvudet

Mössor är kanske det enklaste att anpassa till en rockig stil. Det finns massor av snygga mössor med logotyper av olika band, så det är bara att välja och vraka mellan dina favoriter. Varför inte skaffa flera stycken när du håller på, så kan du byta efter humör?

Gillar du inte mössor finns det mer kepsliknande modeller, eller varför inte en hatt om du är klassiskt lagd? Är du rädd att förstöra frisyren kan du istället välja ett pannband och dekorera det själv med platta nitar eller ett tygmärke. Är vintersolen skarp kan du avsluta med ett par snygga solglasögon i pilotmodell för en äkta rockstjärnekänsla.

Runt halsen

Scarfar och halsdukar värmer skönt och finns i många material, färger och mönster. Svart- och rödrutigt är en klassiker. Skaffa gärna halsduken efter jackan och mössan, så blir det enklare att hitta den rätta som sätter punkt och avslutar din look. Experimentera med olika sätt att vira och knyta scarfen eller halsduken för extra stilpoäng.

Jackor

En vanlig svart vinterjacka gör jobbet, men vill du maxa stilen kan du ta en titt på utbudet hos Rockandblue som har rockiga jackor i flera olika modeller. Du finner både den klassiska skinnjackan med nitar och eleganta kappor med detaljer som skärp och kedjor. Eller varför inte en varm jacka i fuskpäls, som en skön och oväntad kontrast till ett par snortighta läderbrallor?

Vantar

Ingen vill väl gå omkring med kalla händer, och beroende på smak kan du hitta fingervantar, handskar eller gosiga tumvantar i olika utföranden. För mer rörelsefrihet att exempelvis leka med mobilen är fingerlösa vantar ett smart val. Välj randiga för en nostalgisk emo-throwback.

Glöm inte benen!

Undvik att frysa om benen med ett par fodrade tights under ett par säckiga byxor, eller skaffa ett par byxor av tightare modell i storleken större än du brukar bära så att tightsen får plats under. Nitskärp och kedjor är pricken över i. Är du ute mycket finns det överdragsbyxor med till exempel kamouflagemönster som värmer bra och knappt går att skilja från vanliga inomhusbyxor.

På fötterna

Det finns många snygga kängor eller högre stövlar som passar en rockig stil. Stora spännen, nitar och broderade detaljer gör dem extra personliga beroende på din personliga smak. Har dina skor snörning kan du testa att byta ut skosnörena för att uppdatera stilen på ett kick. Välj gärna fodrade kängor eller stövlar för att hålla fötterna varma, och glöm för all del inte raggsockorna!

Leave a Comment

mts_howto